Miksi ratsastajan tulisi avata kehon yläosaa osa 2.

Kuva jooga

Viime viikolla joogaopettaja Kia Herold kertoi miksi ratsastajalle on hyväksi avata kehon yläosaa ja jakoi pari siihen soveltuvaa liikettä.

Tässä on vielä kolme kehon yläosaa rentouttavaa ja avaavaa liikettä, jotka soveltuvat hyvin ratsastuksen tueksi.

Thread the needle (urdhva mukha pasasana)

Thread the needle-asana on monipuolinen liike, joka avaa hyvin kehon yläosaa ja etenkin niitä kohtia, jotka jumittuvat istuessamme paljon koneella. Liike avaa ja rentouttaa meidän olkapäät, rintakehän, niskan ja tuo lievän kierron meidän selkärankaan. Liike poistaa myös paineen tunnetta yläselästä ja etenkin meidän lapojen välistä.

Miten menen asanaan:

Aloita konttausasennosta ja tarkista, että sinulla on suora linjaus ranteista olkapäihin ja polvista lantioon. Nosta ensin oikea käsi ilmaan oikealle, jonka jälkeen tuot oikean käden vasemman käden alta niin, että kämmen jää taivasta kohti. Anna oikean olkapään laskeutua koko matkan lattiaan ja tuo oikea korva ja poski lattiaan. Anna katseen suuntautua vasemmalle.

Älä laita liikaa panoa pään, niskan tai olkapäiden päälle ja tunne miten yläselkä ja lapaluiden välinen alue laajenee. Rentouta alaselkä ja tunne miten kehon yläosa rentoutuu. Toista sitten liike toiseen suuntaan.

Sydämen avaus (anahatasana, heart melting pose)

Anahatasana on voimakas asana, joka avaa sydämen alueen ja tuo uutta energiaa koko keholle. Nimi tulee Sanskritin sanoista, anahata – sydän ja asana – liike. Vaikka sitä harvemmin tulee ajatelleeksi, niin myös sydän tarvitsee hellää hoivaa ja avaamista ja meidän kädet ovat suora jatke sydämeen. Liike avaa myös yläselkää ja olkapäitä.

Miten menen asanaan:

Aloita konttausasennosta. Vie kätesi eteenpäin, kunnes rintakehä osuu maahan. Pidä lantio polvien yläpuolella ja laske otsa lattiaan. Asanassa huomaat helposti rangan liikkuvuuden ja kehon jumit. Kuten ensimmäisessä kuvassa huomaa, niin minun on vaikea tuoda rintakehää maahan, sillä tämä liike on juuri minulle voimakas ja haastava. Eli vielä tärkeämpää harjoitella juuri niitä asioita, jotka tuntuvat vaikeilta.

Wild Thing (camatkarasana)

Wild Thing on ehdottomasti yksi lemppariasanoistani. Liike on leikkisä, dynaaminen ja hauska ja avaa kehoa monipuolisesti. Tämä taaksetaivutus venyttää kehon etuosaa, avaa rintakehää sekä olkapäiden aluetta ja lisää keuhkojen suorituskykyä. Liike vahvistaa myös olkapäitä ja yläselkää ja tuo rankaan notkeutta. Liike vahvistaa myös käsiä ja ranteita.

Wild Thing on vahva asana, joten ennen tätä villiä taaksetaivutusta, niin kannataa ensin lämmitellä kehoa eikä mennä liikkeeseen kylmiltään.

Miten menen asanaan:

Aloita alaspäin katsovasta koirasta. Tuo paino oikealle kädelle ja rullaa oikean jalan ulkosyrjälle (kuten Vasisthasana, sivulankku). Nosta lantiota ylöspäin ja paina vahvasti oikea kämmen lattiaan. Uloshengityksellä nosta vasen jalka taakse ja aseta varpaat maahan, niin että polvi on hieman taipunut. Tuo selkä taaksetaivutukseen ja mieti, että tuot lapaluut yhteen ja painat niitä rintakehän takaosaa kohti. Kun olet asanassa, niin tarkista, että oikea jalka on vahvana tukena massa ja nosta lantiota vielä hieman ylemmäs. Muista koko ajan hengittää ja rentoutta pää taaksepäin ja nosta vasen käsi suoraan sydämestä taaksepäin. Tunne miten asana antaa sinulle vapauden ja voiman tunteen ja saat olla juuri niin villi kuin haluat.

Lue myös:

Tykkäsitkö? Jaa artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
HAPPYRIDER.FI

Jatka lukemista