Ratsastuskouluhevosten evakuointi Kharkivista

19 hevosta ovat tällä hetkellä turvassa Dinprossa, josta pääsevät toivottavasti pian jatkamaan matkaa Englantiin.

”Pelastetut hevoset toimivat turistien ratsuina ja hyödykkeenä pitkän aikaa, mutta kun sota syttyi, eläimet hylättiin ja omistaja jätti koko tallin oman onnensa nojaan,” kertoo Suomessa asuva Ukrainalainen Mariaa Kharlamova.

Dergachev ratsastuskoulun hevosia evakuoidaan Kharkivin alueelta.
Kuva: UAnimals

Kukaan ei ole voinut välttyä Ukrainan sodan kauhuilta ja eläinsuojelujärjestöt ja kaikki kynnelle kykenevät auttavat mahdollisuuksien mukaan myös eläimiä pois pahimmilta sota-alueilta. Ukrainalaiset ovat selvästi hyvin eläinrakasta kansaa ja jos ei sotilaiden kanssa näe koiria tai kissoja kuvissa, niin Suomeen tulleilla Ukrainalaisilla on melkein aina mukana jokin eläin jonka he ovat joko ottaneet mukaan kotoaan tai pelastaneet matkan varrella.

Ukraina on iso hevosmaa ja nyt Englannin Suffolkissa sijaitseva eläinterapiaan keskittyvä maatila Wilderley on aloittanut kampanjoinnin auttaakseen hevosia pois Ukrainan Kharkivista.

– Dergachev Children’s and Youth Equestrian School of the Kharkiv -ratsastuskoulun eläinten tarina on todella traaginen. Valtio omistaa tallit, joiden lähellä pommitetaan jatkuvasti. Hevoset pelkäävät henkensä edestä ja elävät jatkuvan riskin alla. Tallin vetäjät jättivät hevoset oman onnensa nojaan, mutta jäljelle jäi kuitenkin paikan manageri, eläinlääkäri, valmentaja ja tallityöntekjijä hoitamaan ja auttamaan hevosten evakuoinnissa, kertoo UAnimals eläinsuojelujärjestön edustaja.

Dergachev Children’s and Youth Equestrian Schoolin ratsastajat ennen sotaa. Kuva: Wilderley Farm

Hevoset ovat jatkuvan pommitusuhan alla, mutta myös nälkiintyminen uhkaa hevosia, sillä Ukrainassa ei tule olemaan normaalia satoa, joten hevoset jäävät ilman ruokaa. Hevoset eivät myöskään voi jäädä pitkäksi aikaa väliaikaisiin talleihin Ukrainassa koska myös muilla talleilla on ruoasta ja muista raaka-aineista pulaa.

Wilderley-maatilan perustaja Celeste Goschen kertoo, että he ovat onnistuneet keräämään tarpeeksi rahaa kuljettaakseen osan hevosista turvallisempaan paikkaan Ukrainassa ja kampanja on kerännyt tarpeeksi rahaa hevosten majoittamiseen kuukauden ajaksi. He tarvitsevat kuitenkin kiireellisesti lisää rahoitusta, jotta hevoset saavat tarpeelliset rokotukset ja passit päästääkseen mahdollisimman nopeasti turvaan Englantiin ja siellä eteenpäin sijoituskoteihin.

19 hevosta on siirretty turvaan Dinprohon ja pääsevät
toivottavasti pian jatkamaan matkaa Englantiin. Kuva: UAnimals

Täältä löydät GoFundMe -kampanjan, jos haluat lukea lisää ja auttaa hevoset turvaan Englantiin. UAnimalsin toimintaa voit tukea lahjoittamalla rahaa PayPal – paypal@uanimals.org Card – 4441114451625790

Lue myös:

Lähteet: Mariaa Kharlamova, UAnimals – Ukrainian animal rights organisation, horsetalk.co.nz, suffolklive.com

Tykkäsitkö? Jaa artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
HAPPYRIDER.FI

Jatka lukemista