Hevosomistajien ja hevosten hätä kasvaa Ukrainassa – “Tallia pommitettiin ja hevoset jäivät sisälle.”

Hevonen kuvituskuva

Kirjoitimme Ukrainan tilanteesta sodan alettua ja miten suuren hädän sota aiheuttaa myös hevosten omistajille ja hevosille. Kirjoitimme myös ratsumaailman tunnetuista oripojista Comme il Faut ja Cornet Obolensky,  jotka tämän hetkisen tiedon mukaan ovat onneksi kuljetettu turvaan. Tilanne muiden tallien osalta on kuitenkin todella vakava, sillä ruoka on loppumaisillaan monesta paikasta ja Oleksandra Olinychenko:n 30 hevosen tila Hostomelissä Kievin ulkopuolella tuhottiin täysin pommituksessa.

– Tallimme pommitettiin kokonaan ja hevoset paloivat elävinä talliin. Yritimme päästä auttamaan hevosia, mutta venäläiset sotilaat eivät päästäneet meitä lähellekään. Silmäni eivät ole täyttyneet vain kyynelistä, vaan myös verestä ja vihasta. En ole nukkunut tai syönyt ja teen nyt kaikkeni pelastaakseni varsat, jotka pääsivät pakoon rikkinäisten seinien läpi juuri ennen kuin koko talli paloi matalaksi Olinychenko kertoo Facebook-päivityksessään.

Hevosia yritetään nyt kaikin tavoin pelastaa Ukrainasta ja sekä Moldovaan että Romaniaan voi kuljettaa hevosia ilman rajoituksia. Hevosia on kuitenkin edelleen todella vaikea saada ulos maasta, joten Ukrainaan perustettu Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation, keskittyy viemään apua hevosille suoraan talleille. Ruokaa on todella vähän sekä turvetta, ja on arvioitu, että monella tallilla on vain noin viikon verran ruokaa jäljellä hevosille. 

Kaikki lahjoitukset kulkevat Puolan Lensa Wola Equestrian Clubin läpi Glogów Malopolskssa ja kaikki kuljetukset koordinoidaan järjestön kautta, jotta apu löytää varmasti perille. 

Järjestö pyytää nyt apua 3 eri muodossa: 

1. Heinää pienissä pakkauksissa, korkeintaan 20kg. 

2. Väkirehua hevosille (esim. mysli)  korkeintaan 20 kg.

3. Purua, turvetta hevosille, korkeintaan 20kg.

Jos on mahdollisuus auttaa, voi olla suoran yhteydessä järjestöön tämän linkin kautta. Ruokaa voi myös lahjoittaa hevosille puolalaisten verkkokauppojen kautta.

Vaikka hevosten pelastaminen on vaikeaa, on järjestö juuri siirtänyt 18 hevosta Ukrainasta Puolaan. Hevoset seisovat nyt transit-tallissa Puolassa, jonka jälkeen hevoset siirretään väliaikaiskoteihin ympäri Eurooppaa. Järjestö muistuttaa, että tämä kaikki ei mitenkään olisi mahdollista ilman kaikkia upeita vapaaehtoisia ja Lesna Wolaksen tiimiä Puolassa, jossa hevoset saavat asua ilman kustannuksia. Myös lahjoitettu ruoka ja kaikki muut tarvikkeet ovat olleet suuri apu ja järjestö pyytääkin ihmisiä jatkamaan lahjoituksia, jotta he voivat pelastaa mahdollisimman monen hevosen elämän. 

Tykkäsitkö? Jaa artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
HAPPYRIDER.FI

Jatka lukemista