Pelastetut hevoset ovat järkyttävässä kunnossa – vain yksi eläinlääkäri paikan päällä Lvivissä Ukrainassa

Pelastetut ponit Ukrainan Lvivissä. Kuva: Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation

Kun sota Ukrainassa alkoi, monet pakenivat vallatuilta alueilta ja jättivät hevoset oman onnensa nojaan. Osa hevosista päästettiin vapaana luontoon ja toivottiin, että hevoset säästyisivät Venäjän hyökkäyksiltä.

Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation on perustanut @helpukrainehorses -sivuston Instagramiin. Venäläisten poistuttua joiltain alueilta, ovat nyt järjestön jäsenet päässeet pelastamaan hevosia paikan päältä. Monet hevoset ovat todella huonossa kunnossa ja ovat selvinneet viikkoja kylmässä ilmassa ilman kunnon ruokaa tai ihmisten apua. Hevoset ovat 24/7 avun tarpeessa, joten hoitavat eläinlääkärit ovat käsiä myöten täynnä töitä. Tällä hetkellä Lvivissä on paikan päällä vain yksi eläinlääkäri hoitamassa hevosia ja hän joutuu kohtaaman 20-30 hevosta päivittäin, jotka kärsivät muun muassa kaviokuumeesta, vammoista, haavoista, ähkystä, nestehukasta, flunssista ja monesta muusta asiasta.

Yksi pelastetuista hevosista. Kuva: Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation

Paikan päällä työskentelevä eläinlääkäri kertoo UEFCF-järjestön Instagram -sivustolla, että heillä on kova pula tarvikkeista ja vaikka hevoset ontuvat, niin hänellä ei ole esimerkiksi. laitteita millä tutkia niitä. Kuten järjestön jakamasta videosta näkee, niin hevonen on todellakin vakavassa tilassa ja kärsii kaviokuumeesta ja huolimattomasti hoidetuista kavioista.

Casablanca löysi kotiin

Onneksi on myös iloisia tarinoita kaiken tuskan ja raakuuden keskellä. Sodan alkutaipaleella venäläiset sotilaat pommittivat tallin Gostomelissa Ukrainassa. Kaikki hevoset kuolivat palavaan talliin, mutta viereisestä tallista ehdittiin päästää hevoset vapaaksi. Casablanca-tamma vietti 40 päivää metsässä 20 kilometrin päässä tallista. Casablanca löysi lammasfarmin, jonne hän jäi odottamaan avun tuloa. Hevosesta jaettiin kuvia sosiaalisessa mediassa, joista omistaja tunnisti hevosen ja hevonen voitiin pelastaa ja tuoda tallille Kievin lähelle, jossa hevonen hoidettiin kuntoon. Kuntoutuksen jälkeen hevonen siirrettiin UEFCF-järjestön väliaikaistalleihin Lviviin, jonne omistaja vihdoinkin pääsi tapaamaan hevostaan.

Jos haluat tukea eläinlääkäreiden työtä ja haluat auttaa Ukrainan hevosia, löydät lisätietoa Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundationin sivuilta.

Lue myös:

Tykkäsitkö? Jaa artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
HAPPYRIDER.FI

Jatka lukemista