Julia Kankare Talliputiikki: Tärkeintä on usko itseensä ja omaan tekemiseen – nopeus ja laadukas asiakaspalvelu ovat valttia hevosalalla

Talliputiikki-tarvikekaupan yrittäjä Julia Kankare on aina tykännyt tehdä töitä hevosten sekä hevosihmisten kanssa. Hän on nähnyt miten hevoset vievät mennessään ja miten hevosia harrastavat ihmiset kaipaavat apua hevosen hyvinvointiin liittyvissä asioissa sekä laadukkaiden ja kestävien tavaroiden tilaamisessa nopeasti ja helposti. 

Julia Kankare on tehnyt töitä hevosalalla nuoresta lähtien sekä Suomessa ja ulkomailla ja päätti yrityselämän ja äitiysloman jälkeen perustaa hevos- ja ratsastustarvikkeiden verkkokaupan joka keskittyy asiakaskokemukseen. 

Talliputiikki tarjoaa pohjoismaisia tuotteita

Talliputiikki verkkokaupan keskiössä on nopeus ja laadukas palvelu. Talliputiikki lupaa nopeat ja ilmaiset kuljetukset, tuotteet suoraan varastosta sekä  asiakasviesteihin vastaamisen 24 tunnin sisällä. Julia on sitä mieltä, että asiakkaalle tulisi pystyä lupaamaan hyvää ja nopeaa palvelua heti alusta, jotta he tietävät aina saavansa sitä heiltä.  Talliputiikin tuotevalikoimaa on myös aloitettu rakentamaan etsimällä ensiksi suomalaisia ja pohjoismaisia merkkejä ja tuotteita. Julia kertoo, että hyvin usein ulkomailla hevostalleilla törmäsi mitä ihmeellisimmissä tilanteissa juurikin pohjoismaisiin tuotteisiin. 

– Haluankin tavallaan levittää Talliputiikin kautta tätä ilosanomaa pohjoismaisista tuotteista sekä samalla tarjota eri vaihtoehtoja, jotka soveltuvat erinomaisesti juuri tänne meille, toteaa Julia.

Hevosihmisten elämä on usein aika vauhdikasta, tallilla kuluu paljon aikaa ja yllättäviä asioita tapahtuu jatkuvasti. Onkin mahtavaa, jos voimme auttaa tässä ja tuoda purnukan tai uudet ratsastushousut asiakkaan luokse hänen omaan lähikauppaansa. Asiakkaalle on helpompaa, kun hän voi noutaa tarvitsemansa muiden kauppaostoksien yhteydessä ilman, että pitää kierrellä ja kaarrella pitkin myymälöitä etsien samoja ratsastushousuja ja huomata, että koko on loppu – saati tilata ratsastushousut ja odotella 30-40 päivää, Julia jatkaa.

Julia mainitsee, että Talliputiikin tavoitteena on kasvattaa liiketoimintaa tarjoamalla työpaikkoja tulevaisuudessa sekä olla vastuullinen verkkokauppa hyvittämällä hiilijalanjälkensä. Julia kuitenkin lisää, että siihen on vielä pitkä matka. Kolmantena tavoitteena tai enemmänkin unelmana on kivijalkaliike. 

Talliputiikin markkinointivastaava Veronica Viljamaa on myös heppatyttö henkeen ja vereen.

Talliputiikin ohjastaja Julia sanookin, että vaikka hänen parhaimpia puolia ei ole etukäteen murehtiminen, on tiukat laskelmat silti tehty.  Talliputiikin yksi haasteista on, että asiakkaita ei näe kasvotusten, joka voi olla osalle asiakaskunnasta haaste. 

– Etenkin nyt koronasulkujen jälkeen moni haluaa jälleen ostoksille kivijalkamyymälöihin, mikä on mahtavaa. Kuitenkin verkkokauppakäyttäytyminen on hypännyt koronan aikana viisi vuotta eteenpäin, joten se ei ole poismenevä trendi. Korona patisti myös vanhempaa sukupolvea tutustumaan verkkokauppoihin ja osa varmasti jatkaa sillä tiellä, mikäli ovat saaneet positiivisia kokemuksia”, kertoo Julia.

Talliputiikin ja asiakkaiden kanssakäyminen on vahvasti sosiaalisessa mediassa, mutta tulevaisuuden suunnitelmissa on myös toteuttaa pop-up toimintaa, esimerkiksi seurailtamiin ja tapahtumiin tai muuttaa tallin kerhohuone viikonlopuksi myymäläksi. 

– Ei ole päivääkään, jolloin en jollain tavalla kehittäisi Talliputiikkia. Sitä kehitetään jatkuvasti ja analytiikkaa seurataan. Tämän lisäksi kyselen paljon asiakkailta, mitä tuotteita he haluavat ja miltä merkeiltä. En kuitenkaan pysty lupaamaan kaikkia merkkejä, sillä se olisi liian suuri riski näin aloittelevalle yrittäjälle mutta pyrin parhaani mukaan vastaamaan siihen mitä asiakkaat toivovat. Samalla filosofialla etsin myös uusia mielenkiintoisia tuotteita ja tarvikkeita meidän hevosintoilijoiden iloksi, Julia hymyilee.

Kun kysymme miten hän on uskaltanut lähteä yrittäjäksi ja mistä näin vahva intohimoinen asenne kumpuaa, hän toteaa, että kaikkein tärkeintä on usko itseensä ja omaan tekemiseen. Oli kyse sitten yrittäjyydestä tai hevosen ratsastamisesta – kaikki me epäonnistutaan joskus, mutta toisaalta onnistumiset tulevat sitä kautta myös.

Talliputiikin verkkokaupan löydät täältä >>

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme:

Etelä-Vantaan Ratsastuskoulussa panostetaan hevosten hyvinvointiin ja kuunnellaan hevosta

Julia Kankareen vuosi huippuammattilaistallissa Fuchsien perhetilalla Sveitsissä

Somevaikuttaja Aada Lätti kasvoi ratsastuksen parissa: “Tallilla oppii vastuunkantoa ja tärkeitä työelämätaitoja”

Kiinnostaako hevosten hyvinvointi ja haluatko olla onnellinen ratsastaja?

Liity osaksi onnellisten hevosihmisten Happy Rider -yhteisöä ja saat jatkossa mielenkiintoiset ja hevosten hyvinvointiin keskittyvät artikkelit suoraan sähköpostiisi. Osana yhteisöämme pysyt ajantasalla miten itse voit vaikuttaa hevosten hyvinvointiin ja lisäksi yhteisön jäsenä saat kuulla tapahtumistamme, tilaisuuksistamme ja muista eduistamme ensimmäisten joukossa! Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tykkäsitkö? Jaa artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
HAPPYRIDER.FI

Jatka lukemista