Täyttä laukkaa vihdoinkin – Helsinki International Horse Show tulee jälleen 2022

Tänään järjestettiin Helsinki International Horse Show’n innoittava pressitilaisuus Olympiastadionilla Helsingissä.

”Nyt mennään täyttä laukkaa, kohti neljän viikon kuluttua järjestettävää Horse Show’ta”, kertoo Horse Show’n perustaja ja tapahtumajohtaja Tom Gordin. Horse Show on valitettavasti  jouduttu perumaan viimeiset kaksi vuotta koronan takia. Ratsastajien keskuudessa on voitu aistia jo tovin enemmän odotusta ja innostusta kuin aiemmin. 

Mikä tekee Helsinki International Horse Show’sta niin mielenkiintoisen?

”Tutkimuksen mukaan kävijöiden mielestä tapahtumassa tapaa kaikki, ja tunnelma on parasta”, Tom kertoo.

Tapahtuma alkaa tänä vuonna keskiviikkona 19.10. ja jatkuu sunnuntaille 23.10.

”Tapahtuma on yhteisöllisyyttä parhaimmillaan: meillä on keskimäärin 40 000 kävijää ja kävijä viettää tutkimusten mukaan tapahtumassa keskimäärin 11h. Vuoden aikana on Horse Show ja joulu, sitten tulee uudestaan Horse Show ja joulu”, Tom jatkaa pilke silmäkulmassa.

Horse Show’n lehdistötilaisuudessa nähtiin myös Paavo Arhinmäki, joka tuli luovuttamaan Helsingin kaupungin puolesta 4000 lippua vähävaraisille perheille. Lipuille on ollut kova kysyntä ja suurin osa perheistä pääseekin viettämään ensimmäistä isoa tapahtumaa yhdessä. Arhinmäki kertoi, että Helsinki International Horse Show voidaan järjestää myös ensi vuonna Helsingin Jäähallissa.

helsinki international horse shown lahjoitus
Tom Gordin ja 4000 lippua vähävarasille perheille.

Pressitilaisuudessa tavattiin myös Suomen huippuratsatajia, kuten Anna-Julia Kontio, Noora Pentti ja tuore Euroopan mestari Jone Illi. Anna-Julia eli ”Juuli”, valmistautuu parhaillaan hallikauteen. Hän odottaa kovasti Helsingin kilpailua. Helsinkiin hän tulee kolmella hevosella.

”Tauon jälkeen tosi tosi hyvät fiilikset palata tänne. On hienoa, että ollaan saatu rakennettua hevoset nyt tälle tasolle ja päästään oikeasti hakemaan menestystä”, kertoo Juuli.

Anna-Juulia Kontio Helsinki International Horse shown pressitilaisuudessa.

Noora Pentti on löytänyt tiensä takaisin esteratsastuksen huipulle. Nyt kuitenkin hänellä on ollut kilpailullisesti hieman rikkonainen kesä Con Cayan hormonaalisten haasteiden takia. Nyt Noora odottaa Helsingin kilpailua kovasti, mutta kuittaa, että tulee nöyrin mielin Helsinkiin. Noora sekä Juuli käyvät ennen Helsinkiä hakemassa vauhtia Oslon Horse Show’ssa. 

Jone Illi, 15, oli innoissaan, kun pääsee hyppäämään kansainvälisiä luokkia. Sanna Illi kertoo jännittävänsä enemmän kuin poikansa. Ketä idolia vastaan pääsee Jone Illi, 15, kilpailemaan? Aika selkeä vastaus oli heti: Steve Guerdat.

EM-mitalin voitettuaan Jone on saanut uuden kutsumanimen Jone the Kone. Mitä mieltä Jone on uudesta kutsumanimestään?
”Aika hieno ja rimmaava nimi, pitäkää se, mä tykkään siitä”, vastaa Jone.

Kansainväliset ratsukot julkaistiin tilaisuudessa.

Nähdään Horse Show’ssa!

Kirjoittaja Pauliina Virta on Ohjissa -podcastin sekä -brändin perustaja, esteratsastaja, valmentaja, hän on mukana Suomen Ratsastajainliiton estekomiteassa ja opettaa ratsastusta ratsastuskouluissa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myöse seuraavat artikkelimme:

Haminassa hirnahtaa kesäkuussa – Hevoset Bastionissa tuo hevostapahtuman keskelle kaupunkia viideksi päiväksi

Henri Ruoste on ratsastuksen rokkitähti

Tutustu HIIS:n virallisiin tapahtumasivuihin >>

Tykkäsitkö? Jaa artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
HAPPYRIDER.FI

Jatka lukemista