Haminassa hirnahtaa kesäkuussa – Hevoset Bastionissa tuo hevostapahtuman keskelle kaupunkia viideksi päiväksi

Hevoset Bastionissa Hamina 2022
Hevoset palaavat Hamina Bastioniin lähes vuosikymmenen tauon jälkeen. Kuva: Caygill / Wikimedia Commons


Haminan historiallinen linnoitus, Bastioni, kerää ensi kesäkuussa pitkän ajan jälkeen suojiinsa hevosia Bastionin hevostapahtumaan. Vuosia sitten ratsastuskilpailuareenana toiminut Bastioni sekä läheinen Kadettikoulunkatu muuttuvat hevosaiheiseksi suurtapahtumaksi kesäkuun 8.-12. päivien ajaksi.

Haminan vanhassa linnoituksessa, Bastionissa, järjestettiin kansainvälisiä ratsastuskilpailuja vuosina 2003–2013. Nyt hevoset palaavat takaisin.
Keskiviikosta sunnuntaihin Haminassa on tarjolla vauhdikasta hevosurheilua. Bastionin ratsastuskilpailuja ja Kadettikoulunkadun Cityraveja pääsee seuraamaan ympyräkaupungin ytimessä.
Tapahtuma huipentuu viikonloppuna kansallisen tason koulu- ja esteratsastuskilpailuihin, joissa nähdään suorituksia Grand Prix-tasolle asti.

”Keskiviikkona ja torstaina Haminassa on mahdollisuus kilpailla esteratsastuksen aluetasolla linnoitusareenan hyvin ainutlaatuisissa olosuhteissa. Panostamme urheiluolosuhteisiin ja olemme koonneet tapahtuman taakse Suomen parasta hevosurheilun osaamista. Olemme innoissamme siitä, että saamme jälleen toivottaa ratsastajat tervetulleeksi kansainvälisenäkin kisa-areenana toimineelle Bastionin areenalle”, tapahtuman sports director Mikko Luhtala kertoo.

Hevoset Bastionissa, hevostapahtuma

Yleisölle on tarjolla useita näytöskilpailuja ja historiallisia ratsastusnäytöksiä, muun muassa ravi- ja monté-kilpailuja, islanninhevosten passikilpailunäytös ja ratsastusjousiammuntaa. Suomenhevoset ovat tapahtumassa vahvasti esillä, rodun ainutlaatuisuutta ja monipuolisuutta tuodaan esiin muun muassa lauantain näytöksessä ja suomenhevosten esteratsastuskilpailuissa.
Lastenalueilla pääroolissa ovat ponit ja keppihevoset. 

Hevoset Bastionissa tarjoaa elämyksiä, shoppailumahdollisuuksia ja kokemuksia myös ohjelma-areenoiden ulkopuolella, jonne pääsee ilman pääsylippua. Eri puolilla kaupunkia on myös tarjolla hevosaiheisia näyttelyitä.

Tapahtuman ohjelma löytyy täältä. Lipunmyynti tapahtumaan avautuu 14.2.2022.

Tykkäsitkö? Jaa artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
HAPPYRIDER.FI

Jatka lukemista