Gumbölen ratsastuskeskuksessa valmistaudutaan sääntömuutokseen

Gumbölen ratsastuskeskuksessa Espoossa järjestettiin sunnuntaina 30.1.2022 vuoden ensimmäiset esteratsastuksen rataharjoitukset. ”Päätimme ryhtyä sääntömuutoksen mukaisiin toimenpiteisiin heti”, kertoo Gumbölen Ratsastajien puheenjohtaja, ratamestari Suvi Takko. Seura on etenkin talvisin aktiivinen rataharjoitusten järjestäjä ja rataharjoituksissa on perinteisesti saanut vaihtuvalta valmentajalta suullisen palautteen omasta suorituksestaan. Nyt päätettiin alkaa harjoitella myös ihanneaikaratsastusta.

Kokemus oli onnistunut ja positiivinen. Ihanneaika oli asetettu hiukan kovemmaksi kuin sääntöliitteen suositus enimmäisajasta oli ja ratsukot suoriutuivat sen mukaan ja siististi. ”90-100cm:n ryhmässä kaikki ratsukot suorittivat radan sekunnin sisään eli hyvin tasaisesti. 60-70 cm:n ryhmässä hajontaa oli jo selvästi enemmän”, Takko analysoi. ”Tämä oli meille kaikille hyvää kokemusta ja tällä jatkamme”.

1.4.2022 alkaen kaikki alle 100cm:n luokat arvostellaan joko clear round-, ihanneaika- tai taitoarvosteluna. Lopputuloksena toivotaan siistiä ratsastusta kaikilla tasoilla.

”Gumbölen Ratsastajissa päätettiin, että ensi kesän seurakilpailuissa myös yli 100cm:n luokat järjestetään taitoarvosteluna”, Suvi Takko kertoo tulevasta.

Lisää sääntömuutoksesta:

https://www.ratsastus.fi/tiedotteet/estekomitean-saantomuutos-pienten-luokkien-arvostelumenetelmiin/ https://happyrider.fi/esteratsastuksen-saantomuutokset-vaativat-panostusta-valmentajiltakin/

Kuva: Sami Nyyssönen
Gumbölen Ratsastajien tulevat tapahtumat löydät täältä https://www.gumbolenratsastajat.fi/tapahtumat/

Tykkäsitkö? Jaa artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
HAPPYRIDER.FI

Jatka lukemista