Paddock Paradise – mikä se on ja miksi asiasta kannattaa kiinnostua?

Hevonen juoksee Paddock Paradise -hoitojärjestelmän kaltaisissa olosuhteissa

Miten luoda turvallinen ja viihtyisä ympäristö hevosille ja millaisia asioita huomioida hevosten pidossa nykypäivänä? Näistä aiheista keskusteltaessa on viime vuosina noussut yhä useammin esille termi ”Paddock Paradise”. Mutta mikä oikein on Paddock Paradise ja mistä siinä on kyse? Kokosimme yhteen erilaisia hyötyjä, joiden takia kannattaa olla kiinnostunut Paddock Paradice -järjestelmästä.

Luonnonhevosia seurannut Jaime Jackson on Paddock Paradise -järjestelmän idean isä. Ajatus syntyi 1980-luvulla Jacksonin seuratessa villihevosia ja niiden vuorovaikutusta ympäristön ja kanssa. Hän kehitti järjestelmän, jossa hevosten hyvinvointia parannetaan jäljittelemällä niiden luonnollisia elinolosuhteita luonnossa.

5 hyötyä Paddock Paradise -järjestelmästä

  1. Paddock Paradise -järjestelmä on suunniteltu niin, että hevosilla olisi suuri avoin alue, jossa ne voivat liikkua vapaasti ja laiduntaa. Tämä on ratkaisevan tärkeää hevosen fyysisen ja henkisen terveyden kannalta. Pihatoissa sijaitsevat makuuhallit on yleensä valmistettu kestävistä materiaaleista, ja ne voivat olla eri muotoisia ja kokoisia yksittäisten hevosten ja omistajien tarpeiden mukaan. Järjestelmä koostuu usein useista eri makuuhalleista ja katoksista, joihin hevoset pääsevät liikkumaan ja tutkimaan vapaasti.
  2. Yksi Paddock Paradise -järjestelmän eduista on se, että hevoset saavat jatkuvasti ruokaa ja vettä. Tämä tarkoittaa, että hevoset voivat laiduntaa ja juoda aina kun haluavat. Tämä on erityisen tärkeää hevosille, joilla on taipumusta ylensyöntiin tai mahavaivoihin.
  3. Paddock Paradise -järjestelmä tarjoaa hevosille runsaasti liikuntaa ja virikkeitä. Kun hevoset saavat liikkua ja tutkia vapaasti ympäristöään, ne saavat liikuntaa, jota ne tarvitsevat pysyäkseen terveinä ja vahvoina. Tämä auttaa myös vähentämään tylsistymistä ja minimoimaan käyttäytymisongelmia.
  4. Sen lisäksi, että Paddock Paradise -malli on hyväksi hevosten fyysiselle terveydelle, sillä voi olla myös myönteisiä vaikutuksia niiden mielenterveyteen. Jäljittelemällä avoimia, ruohoisia tiloja, joista hevoset luonnostaan pitävät, luodaan rauhoittava ja rentouttava ympäristö, joka voi auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta. Tämä on erityisen tärkeää hevosille, joilla on taipumusta hermostuneisuuteen tai jotka ovat kokeneet traumaattisia kokemuksia.
  5. Paddock Paradise ei ole hyväksi vain hevosille, vaan se voi olla myös kustannustehokas ja vähemmän huoltoa vaativa vaihtoehto hevosen omistajille. Toisin kuin perinteiset tallit ja karsinat, järjestelmä ei vaadi yhtä paljon aikaa ja vaivaa ylläpitoon, joten se on loistava valinta kiireisille hevosenomistajille tai parantamaan kustannustehokkuutta tallilla.

Paddock Paradise on hevostenhoitojärjestelmä, joka tarjoaa lukuisia etuja sekä hevosille että niiden omistajille. Tarjoamalla hevosille turvallisen, viihtyisän ja stimuloivan ympäristön Paddock Paradise voi auttaa parantamaan niiden fyysistä ja henkistä terveyttä ja yleistä hyvinvointia.

Tutustu myös unelmien pihattotalliin Espoossa >>

Lue lisää hevosen hyvinvointiin liittyviä artikkeleita >>

Tykkäsitkö? Jaa artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
HAPPYRIDER.FI

Jatka lukemista