Peppu hiertynyt vai perse ruvella?

Kuvassa Tiiu Piret Kuvaaja Iitu Pälli

Mitä enemmän puhuu avoimesti asioista sitä enemmän saa avoimia vastauksia. Näin kävi myös tämän aiheen kanssa. Useita hevosia päivässä ratsastavat ammattilaiset tai amatöörit painivat välillä tämän asian kanssa, mutta kun asiasta puhuu ääneen niin huomaa, että tämä kiusallinen vaiva on arkea myös muille. Hiertymiä, näppylöitä, rupia, haavoja, hipsterit, stringit, urheilupikkarit, lahkeelliset, takapyllyllä, pakaroilla, peppuvaossa, you name it.

Muistin nähneeni kesällä päivityksen Tiiu Purasen (@tiiupiret) sosiaalisessa mediassa jossa hän hehkutti löytäneensä NE pikkarit, täydelliset. 

Soitin siis Tiiulle ja avasin keskustelun, että voitaisko puhua hetki pyllyistä ja pikkareista.

Kuvassa Pauliina Virta. Kuvaaja Oskari Ranta

Tiiu, oliko ne täydelliset?

No ei. Malli oli ihana tarpeeksi korkean vyötärönsä ja naisellisen leikkauksen vuoksi, mutta kankaan keinokuidut ilmeisesti aiheuttivat ihon ärsyyntymisen entisestään – iho ikään kuin palaa rikki.

Minkälaisia alushousuja olet kokeillut?

Lukemattomat määrät erilaisia, eikä siltikään tunnu löytyvän sellaista, joka pitäisi pakaroiden ihon ehjänä ja ärsyyntymättömänä. Pystyn ratsastamaan eri mallisilla housuilla, eli leikkauksella ei ole niin väliä muuten, mutta en tykkää siitä että alushousun rajat näkyvät housujen läpi.  Ainakin minun kohdallani ongelma on selkeästi housujen materiaalissa.

Mitkä on ollut parhaat?

Äidiltä saadut ikivanhat puuvilla sloggit, jotka ovat aivan hirveän rumat, mutta pylly pysyy tyytyväisenä. Tietenkin kun ratsastaa päivittäin ja useamman hevosen, niin on aika hankala yhtälö että omistaa yhdet toimivat alushousut.

Mikä matsku?

Tähän en osaa vastata – itsellä puuvilla on ollut paras, mutta jostain luin että sekin aiheuttaa kitkatilanteessa hankaumia. Seuraavaksi kokeilen bambualushousuja. 

Jatkuuko etsinnät?

Todellakin jatkuu. En tiedä olisiko pyöräilijöiden suosimat pehmustetut housut kokeilemisen arvoiset, mutta käsittääkseni heidän ongelmansa on ennemmin takamuksen puutuminen kovan ja kapean satulan paineesta ja ratsastajilla ongelma on ihon ja housukankaan kitka liikkeen johdosta.

Kuvassa Pauliina Virta. Kuvaaja Seppo Väli-Klemelä

Sun paras vinkki hiertymien SOS -tilanteisiin? 

Entinen hevosenhoitajani toi minulle Linola- nimistä rasvaa, jota käytetään hankaumien estoon intiimialueella, ja se oikeasti toimii! Sen sijaan en suosittele vuoraamaan persvakoa rakkolaastareilla – testasin, ja erikoisen näköinen konttori oli tämän kokeilun jälkeen. 

Nyt haluamme ottaa kaikki mukaan pikkari-talkoisiin ja kysyä, että onko sama vaiva vaivannut sinua ja jos niin mikä on ollut sinun ratkaisusi tähän? 

Paras ratkaisu tai tarina palkitaan yksillä vapaavalintaisilla Derriere Equestrianin huikeilla alushousuilla Just Dressage myymälästä tai verkkokaupasta. Helpotusta siis luvassa! Kiitos Just Dressage että lähditte mukaan pelastamaan pyllyjä.

Jaamme vastauksia nimettömänä kaikkien avuksi.

Jaa tarinasi joko sähköpostitse meille osoitteeseen toimitus@happyrider.fi tai sitten suoraan viestiä Instagramin kautta @happyrider.fi tai @pauliinavirta.

Kirjoittaja Pauliina Virta on Ohjissa -podcastin sekä brändin perustaja, esteratsastaja, valmentaja, hän on mukana Suomen Ratsastajainliiton estekomiteassa ja opettaa ratsastusta ratsastuskouluissa.

Tykkäsitkö? Jaa artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
HAPPYRIDER.FI

Jatka lukemista