Miten voimme muuttaa hevosmaailmaa, jos emme itse muutu?

Uusimmassa blogipostauksessaan Katja Ståhl kysyy, Mitä kansa tietää ratsastuksesta ja ehdottaa, että lakataaan vinkumasta, ettei liitto tee mitään, sillä liitto yrittää saada edes ratsastustuntien alvit kymppiin ja ratsastuskoulut pysymään väkivallattomalla tiellä. Enempään ei sekään Ståhlin mukaan pysty sillä liitto on EDUNVALVOJA, ei fan club eikä myöskään viranomainen. ”Me sen sijaan olemme pitelemätön voima, joka tulee vielä yllättämään kaikki. Eikös juu?”, Ståhl toteaa.

Olen Ståhlin kanssa täysin samaa mieltä, mutta miten ihmeessä pystymme yllättämään kaikki, jos jatkuvasti haukumme ja kaadamme lokaa toistemme niskaan. Toinen aloitteleva hevospuolen yrittäjä totesi minulle vähän aikaa sitten, että nyt hän ymmärtää miksi hevosala ei Suomessa lähde lentoon, kun täällä vaan haetaan vikoja toisista eikä kannusteta ja tehdä tätä hommaa yhdessä.

Eilen avasin Sofia Mannisen Instagram-tilin ja luin, että hän haluaa ottaa kantaa somessa vellovaan keskusteluun, jossa hän on käyttänyt raippaa ennen estettä kaulalle sekä kiellon jälkeen Sunshine Tourin aikana. Manninen ei puolustele raipan käyttöä ja toteaa, että jos joku haluaa keskustella raipan käytöstä tarkemmin, hän jatkaa sitä mieluusti yksityisviestien puolella.

Tässä kuitenkin osa keskusteluissa olleista väitteistä:

”1.10m kisoissa on liian vaikea taso ja Sofian pitäisi palata seuratasolle harjoittelemaan.”
”Sofia ratsastaa puskien / vetäen / ilman tuntumaa.”
”Hevonen on kipeä, kun se kieltää.”
”Sofia on pilannut hienon hevosen eikä se ollut vaikea edellisellä omistajalla.”
”Muut suomalaiset menestyvät paremmin kuin Sofia.”
”OLET YLIPAINOINEN JA SINULLA EI OLE KEHONHALLINTAA.”
tai miten tämä
”Miksi pitää SOMEA, jos ei kestä kriittikkiä?”

Samalla Sofia avautuu huonosta itseluottamuksestaan, sairastamastaan syömishäiriöstä ja siitä miten hän miettii, että pitäisikö hänen ajaa Instagram-tili alas, sillä oma mielenterveys on tärkeämpää kuin sosiaalisen median tykkäykset.

Kun aloittelin yhtenä ensimmäisistä suomalaisista hevosbloggaajistaa vuonna 2009, seurasin innolla Heidi Pätsin blogia Heidin nelivedot. Heidin blogi oli mielestäni todella kiinnostava ja täynnä hevospuolen faktaa. Heidi lopetti kuitenkin blogin pidon samoista syistä mitä Sofia mainitsee eikä Heidi enää jatkanut kirjoittamista ja todella kiinnostavien tekstiensä jakamista meille tavallisille kuolevaisille.

En itse ole kohdannut samanlaista kohtelua, sillä lukijakuntani on aina ollut melko pieni, mutta kenenkään ei tarvitse kuulla tai lukea tuollaista kommentointia mitä Sofia on jälleen kerran joutunut kohtaamaan. Eihän me ikinä voida kertoa kansalle kunnolla ratsastuksesta, jos emme itse osaa käyttäytyä.

Kia Herold on joogaohjaaja, markkinoinnin ja viestinnän moniammattilainen, äiti ja pienen Jack-koiran sekä Son of Thor ja Zensation hevosten onnellinen omistaja. Hevoset ovat aina olleet Kialle elämän suola ja hän uskoo, että jos me voimme ihmisinä paremmin ovat myös meidän hevoset tyytyväisempiä.


Tykkäsitkö? Jaa artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
HAPPYRIDER.FI

Jatka lukemista