Hevoskuiskaaja Kari Vepsä Espoossa – hevosten koulutuskurssilla perehdytään lastaukseen ja kengitykseen

Hevoskuiskaajaksikin tituleerattu Kari Vepsä saapuu lauantaina 14.1. Happy Rider Areenalle Espoonkartanoon pitämään hevosen koulutuskurssin.

– Haluamme mahdollistaa hevostemme omille ihmisille mahdollisimman hyvät hevosmiestaidot ja työkalut hevosten kanssa toimimiseen. Ratsastuksen osalta panostamme hyvään valmennukseen ja siihen suhteeseen, joka muodostuu oman hevosen kanssa, mutta hevosten kanssa toimiminen on toki paljon muutakin kuin ratsastaminen. Kari Vepsän opastamana pääsemme useamman tunnin kestävän kurssin aikana kehittämään tärkeitä hevosmiestaitoja, Hanni Tyry Happy Riders ry:ltä kuvailee.

Yksi fokusalue lauantaina on esimerkiksi hevosen lastaaminen autoon – nimenomaan sellaisen hevosen, jonka kanssa lastaamisessa on haasteita. Samoin kurssilla keskittytään esimerkiksi hankaliin kengitystilanteisiin.

– Kurssi on avoin kaikille: kuka tahansa hevosten hyvinvoinnista kiinnostunut on ehdottomasti tervetullut paikalle. Lauantaina tulemme samaan paljon hyviä neuvoja ja opastusta hevosten kanssa toimimiseen – näistä asioista kiinnostuneiden kannattaa tulla paikan päälle, Tyry lupaa.

Kurssi alkaa lauantaina klo 14 ja kestää yhteensä noin 4 tuntia. Päivän aikana käydään läpi hevosen koulutusta, erityisesti syvennytään lastaustilanteeseen ja tehdään myös valmistelevia harjoituksia ongelmahevosen kengitykseen.

Valkoinen connemara Vinski on tullut viime keväänä Belgiasta Suomeen ja tarvitsee apua kengityksen kanssa. Kuvaaja Sofia Sinisalmi

– Meillä on yksi hevonen, joka reagoi pelkästään nähdessään trailerin, joten odotan innoissani millaista apua saamme kurssilta tämän tapauksen kanssa. Toinen koulutukseen tuleva hevonen on meidän Belgian vahvistuksemme, joka on muuten täydellinen esteponi ja oikea kisatykki, mutta kengityksen kanssa haastaa meitä joka kerta. Lauantaina näemme millaisia oppeja saamme hevoskuiskaajalta näiden kahden kanssa ja toivottavasti kaikki, joita yhtään kiinnostaa hyvät hevosmiestaidot, tulevat paikan päälle oppimaan hyvin käytännönläheisesti ja konkretian kautta hevosten kouluttamisesta, Tyry toteaa.

Kari Vepsä kouluttaa hevosia luonnollisen hevosmiestaidon menetelmiin perustuen. Hänen pitämänsä koulutus perustuu hevosen luonnolliseen laumakäyttäytymiseen ja siihen hierarkiaan mitä nähdään hevoslaumassa. Kari Vepsän koulutusfilosofian mukaan hevonen kuuluu osaksi laumaa, jonka hyvä johtaja ihminen on.

– Meillä Happy Riderilla, sekä yhdistyksellä että yrityksellä, kaiken toiminnan ytimessä on hevosten hyvinvointi. Meidän hevosten pitämisen lähtökohta on se, että hevoset pääsevät elämään niille lajityypillistä elämää. Hevoset saavat olla laumassa, mikä on hevosille kaikkein tärkeintä. Ne saavat syödä, juoda, liikkua, olla suojassa ja nukkua silloin kun niitä huvittaa. Haluamme lisätä kaikkien tietoisuutta mahdollisimman luonnollisista ja hevosille ystävällistä työkaluista ja toimintamalleista ja Kari Vepsän pitämä kurssi tukee tätä hyvin. Tällaisten oppien avulla ihminen saa hevosen käyttäytymään haluamallaan tavalla, jolloin hevosta on helppo käsitellä ja turvallista ohjata niin ratsailta kuin maastakin, Tyry perustelee.

Hyvät hevosmiestaidot ovat tärkeitä kaikille hevosten kanssa toimimiville. Kuvaaja Sofia Sinisalmi

Happy Rider areenalla on tapahtuman ajan myös Happy Riders ry:n järjestämä buffet, josta saa lämmintä ruokaa ja juomaa. Tapahtuman aikana on mahdollista ostaa myös koulutusriimupaketteja ja Hevosen Asialla -kirjoja käteisellä.

Kari Vepsän hevosten koulutuskurssi:

Ajankohta: 14.1.2023 klo 14-18

Osta lippu ennakkoon täältä.

Paikka: Happy Rider Areena, Kuninkaankartanontie 42, 02780 Espoo Hinta: 39 €, Happy Riders jäsenille 35 €

Autojen pysäköinti Kuninkaankartanontien toiselle puolen Rossin mansikkatilan pysäköintialueella.

Tykkäsitkö? Jaa artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
HAPPYRIDER.FI

Jatka lukemista